Eerste landelijke strooiactie is een feit

Voor het eerst sinds vorige winter heeft Rijkswaterstaat in de nacht van zondag op maandag weer zout gestrooid op de Nederlandse snelwegen. Bij de strooiactie werd 2,5 miljoen kilo zout over zo’n 38.000 kilometer gestrooid.

Code geel

Regenval in combinatie met temperaturen die tot onder het vriespunt zakten, zorgden ervoor dat code geel werd afgekondigd door het KNMI en dat de eerste landelijke strooiactie van het seizoen op touw werd gezet. Afgelopen vrijdag werd in Noord-Brabant en Zeeland wel al plaatselijk gestrooid. Code geel is inmiddels niet meer van kracht, maar wel werden gisteren meerdere ongelukken gemeld.

Pas op!

In de periode van oktober tot en met maart kunnen zich sneller gevaarlijke situaties voordoen in het verkeer. Daarom wijzen wij u graag op onze onderstaande artikelen. De handige tips en belangrijke informatie kunnen u helpen om deze periode schadevrij en veilig door te komen.

‘Herfst: blijf gefocust op de weg’

‘5 tips voor rijden bij gladheid’

‘Waarom winterbanden?’