BMW’s nog steeds doelwit van criminelen

Er wordt momenteel veel ingebroken in auto’s, vooral in BMW’s. Afgelopen weekend heeft een hele rits inbraken plaatsgevonden in Lisse en Nieuw-Vennep. De foto illustreert hoe de auto’s worden aangetroffen. De slachtoffers blijven achter met een schade die kan oplopen tot wel 15.000 euro per auto. De totale jaarlijkse schade wordt zelfs geschat op 300 à 400 miljoen euro.

Rondtrekkende bendes

Eerder waarschuwden wij al voor professionele auto-inbrekers en beschreven wij hoe zij te werk gaan:

De dieven beschikken over een zender die het signaal van de autosleutels opvangt en verlengt tot aan de auto, waardoor zij de sloten van de auto’s moeiteloos kunnen ontgrendelen. De auto’s worden vervolgens gestript en daarbij worden onderdelen als koplampen, sturen, airbags en navigatiesystemen buitgemaakt.

De dieven beschikken over de juiste materialen om dit soort diefstallen uit te voeren en worden hier zelfs speciaal voor getraind. Soms worden in één nacht wel 80 auto’s gestript!

Wees gewaarschuwd!

Ook het programma Opsporing verzocht waarschuwde onlangs opnieuw voor criminelen die het ‘keyless entry’-signaal oppikken om vervolgens hun slag te slaan. In de uitgelichte zaak ging de dader ervandoor met een BMW 420i Grand Coupé. Voorkom dat u zelf slachtoffer wordt: bewaar uw autosleutel in een metalen blik of ver buiten het bereik van de apparatuur die deze criminelen gebruiken.