Pas op: professionele auto-inbrekers actief!

Op dinsdag 2 februari werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan professionele auto-inbraken die in Nederland plaatsvinden. Het gaat vaak om Oost-Europese dadergroepen die zich voornamelijk schuldig maken aan het stelen van BMW-onderdelen.

Professionele auto-inbraak

De dieven beschikken over een zender die het signaal van de autosleutels opvangt en verlengt tot aan de auto, waardoor zij de sloten van de auto’s moeiteloos kunnen ontgrendelen. De auto’s worden vervolgens gestript en daarbij worden onderdelen als koplampen, sturen, airbags en navigatiesystemen buitgemaakt. De dieven beschikken over de juiste materialen om dit soort diefstallen uit te voeren en worden hier zelfs speciaal voor getraind. Opvallend is dat vooral BMW’s doelwit zijn van deze auto-inbraken. De schade kan hierbij oplopen tot wel 15.000 euro!

Voorkomen: sleutel in blik

Wees dus gewaarschuwd voor dit soort bendes en probeer te voorkomen dat u hier slachtoffer van wordt. Bekijk op de onderstaande video hoe u dat kunt doen!