Autoschade door storm?

Het is herfst, dus het is weer oppassen geblazen achter het stuur. De weersomstandigheden maken het een stuk gevaarlijker op de weg, maar ook als uw auto geparkeerd staat, is de kans op schade groter in dit jaargetijde.

Let op waar u parkeert

Wees alert met het parkeren van uw auto. Door de auto waar mogelijk strategisch neer te zetten, kan schade worden voorkomen. Parkeer als het even kan niet onder een boom en ook niet in de buurt van prullenbakken of fietsen. Ook wanneer een boom niet lijkt om te kunnen waaien. Takken kunnen namelijk sneller losraken en de auto beschadigen. Dat geldt overigens ook voor dakpannen en lading van een ander voertuig.

Lees ook: Herfst: blijf gefocust op de weg >>

Onze schadeafdeling

Heeft de storm toch schade aangericht aan uw auto? Erg vervelend en nooit welkom, maar geen zorgen. Onze schadeafdeling neemt u graag een zorg uit handen. Indien gewenst wordt u zelfs geholpen bij het invullen van het schadeformulier!

Verzekerd tegen stormschade?

U vraagt zich wellicht af; ben ik verzekerd voor stormschade? Dat ligt eraan wat voor autoverzekering u heeft. WA, Beperkt Casco, Beperkt Casco EXTRA of Allrisk?

  • WA: de schade aan uw eigen auto wordt nooit gedekt.
  • Beperkt en Volledig Casco: alle stormschade aan uw auto wordt vergoed, met vermindering van uw eigen risico.
  • Allrisk: alle stormschade aan uw auto wordt vergoed, met vermindering van uw eigen risico.