Kom langs voor een wintersportcheck

Heeft u een weekje sneeuw in het vooruitzicht en reist u met uw eigen auto af naar het wintersportgebied? Rijd dan nog even bij ons langs, dan kijken wij de auto na. Zo is de kans op onverhoopte problemen in ieder geval een stuk kleiner.

Wintersportcheck

De auto en vloeistoffen even laten nakijken is zeker geen overbodige luxe. Er moet bijvoorbeeld voldoende antivries in de ruitensproeier zitten. De accu moet doorgemeten worden, want als de auto wordt blootgesteld aan veel lagere temperaturen en een paar dagen geparkeerd staat, dan kan het zomaar zijn dat de accu het begeeft en de auto niet meer start. Ook lopen wij de remmen, elektrische systemen, verlichting en sloten na.

Sneeuwkettingen en winterbanden

De auto moet op winterbanden staan met een minimale profieldiepte van 4 mm. In Nederland komt u er zonder winterbanden misschien zonder kleerscheuren vanaf, maar in wintersportgebieden zult u ze hard nodig hebben. Het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden bieden u meer grip op de weg en zorgen voor een kortere remweg. Zorg daarnaast dat u sneeuwkettingen bij de hand heeft. Deze zorgen voor meer grip op (berg)wegen waar veel sneeuw en ijs aanwezig is. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn ‘s winters ook vaak verplicht in landen als Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en zelfs Duitsland.

ANWB pechhulp

Wij adviseren om ANWB pechhulp af te sluiten met vervangend vervoer in het buitenland. Mocht er iets gebeuren dan sleept de sleepdienst de auto naar ons toe en kunt u zelf zorgeloos blijven genieten van uw vakantie.