Recordverkopen BMW in 2020

Ondanks de coronacrisis wist BMW Group in de tweede helft van 2020 een recordaantal auto’s te verkopen. Met ruim 1,36 miljoen verkochte voertuigen was dit het sterkste halfjaar in de geschiedenis van de Duitse autofabrikant. Het record werd mede gerealiseerd door de groeiende verkoop van elektrische auto’s. Die steeg namelijk tot een aantal van 193.000.

Knappe prestatie

Het is BMW gelukt om te dealen met complexe situaties die deze ongewone tijd met zich meebrengt en de negatieve effecten van de coronapandemie op de resultaten zoveel mogelijk te beperken. Hoewel de pandemie leidde tot een historisch ongekende inzinking in alle grote automarkten in de eerste zes maanden van het jaar, herstelde de vraag van klanten aanzienlijk in de belangrijkste regio’s van de wereld. “We hebben snel op de situatie gereageerd en we hebben de juiste beslissingen genomen.”, aldus dr.Nicolas Peter, lid van de raad van bestuur van BMW AG.