De rijke geschiedenis van BMW

BMW heeft een rijke geschiedenis. Daar krijgen wij als BMW-specialist natuurlijk nooit genoeg van. En u als liefhebber waarschijnlijk ook niet. Daarom zetten we de geschiedenis eens mooi voor u in de spotlight.

Begin

Iets meer dan een eeuw geleden, in 1916, ontstaat BMW uit het bedrijf van vliegtuigbouwers Karl Rapp en Gustav Otto. De vlakverdeling van het embleem komt voort uit de vliegtuigpropellers en de kleuren van de Duitse deelstaat Bavaria werden de kleuren van het iconische logo.

Op de motor

De afkorting komt van de naam Bayerische Motoren Werke, het bedrijf waar in 1923 de eerste motorfiets werd ontwikkeld, de BMW R 32. Zelfs de nieuwste motoren zijn gestoeld op dit ‘oermodel’.

Sportief en succesvol

In 1961 presenteert BMW het 1500 model tijdens de Frankfurt Motor show. Vanaf dan staat BMW op de kaart. De populaire 2002 wordt later vervangen door de BMW 3 Serie, die nog steeds de meest succesvolle BMW Serie is.

Elektrische toekomst

In 2005 wordt de nieuwe fabriek geopend in Leipzig. Sinds 2013 wordt hier ook de allereerste serieproductie elektrische BMW geproduceerd, de BMW i3. Tot 2025 kunt u van BMW ook 12 volledig elektrische modellen verwachten!

Bekijk hier 100 jaar BMW.