Is uw auto klaar voor de wintersport?

De voorjaarsvakantie is in zicht, de periode waarin we in grote getalen het dagelijks leven inruilen voor sneeuwpret. Jaarlijks gaan ruim 1 miljoen Nederlanders op wintersport, waarvan 85% met de auto. Gaat u binnenkort ook met de auto op wintersport? Zorg dan dat u en uw auto daar klaar voor zijn. Wij helpen u op weg.

Sneeuwkettingen en winterbanden

Kies om te beginnen voor winterbanden. In Nederland komt u er zonder winterbanden misschien zonder kleerscheuren vanaf, maar in wintersportgebieden zult u ze hard nodig hebben. Het speciale profiel en de rubbersamenstelling van winterbanden bieden u meer grip op de weg en zorgen voor een kortere remweg. Zorg daarnaast ook dat u sneeuwkettingen bij de hand heeft. Deze zorgen voor meer grip op (berg)wegen waar veel sneeuw en ijs aanwezig is. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn ‘s winters ook vaak verplicht in landen als Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en zelfs Duitsland.

Winterinspectie

Voordat u op wintersport gaat kunt u bij ons langskomen voor een winterinspectie. Wij controleren uw auto op de belangrijkste punten. Uw auto wordt onder andere gecontroleerd op banden, remmen, accu, elektrische systemen, verlichting, vloeistoffen en sloten. Zo gaat u met een auto in goede staat en een gerust gevoel naar uw plaats van bestemming.

Tot snel!